panerai watches replicas Basisschool de Akker

Over ons

Op De Akker mag je zijn wie je bent. Iedereen is welkom!
Het onderwijsaanbod op De Akker kenmerkt zich door een stevige basis van de leervakken, aandacht voor wereldburgerschap, persoonsvorming en talentontwikkeling.

Veilig schoolklimaat

Zelfbewust leren

Talentontwikkeling

Na 8 jaar op De Akker zijn onze leerlingen wereldburgers met genoeg (zelf)kennis en hebben zij oog voor hun naasten en de wereld.

Schooltijden

maandag: 8.30 - 14.30 uur

dinsdag: 8.30 - 14.30 uur

woensdag: 8.30 - 12.15 uur

donderdag: 8.30 - 14.30 uur

vrijdag: 8.30 - 14.30 uur

 

We werken met een continurooster.

De leerlingen hebben op een lange dag twee pauzes.

De pauzes zijn altijd onder begeleiding van een leerkracht.

Tijdens de pauzes wordt gegeten en gedronken en buiten gespeeld.Ons onderwijs

De Akker is een openbare basisschool die volop in ontwikkeling is op het gebied van onderwijskundige vernieuwingen. Met kleine klassen kunnen we elk kind de aandacht geven die het verdient.

Veilig schoolklimaat

 Op De Akker mag je zijn wie je bent. We zijn allemaal uniek. Diversiteit is een meerwaarde. 

Lees meer

Zelfbewust leren

De leerlingen zijn zich bewust van wat ze leren, hoe ze leren en wie ze willen zijn. De leerlingen zijn mede-eigenaar van het leerproces. Onze leerlingen zijn kritisch en kunnen goed reflecteren. 

Lees meer

Talentontwikkeling

We leren onze leerlingen hun talent te ontdekken en te vergroten. We leren hen open minded te zijn en elke uitdaging aan te gaan. De leerlingen krijgen hier zelfvertrouwen van en zitten goed in hun vel. Ze hebben zin in de dag van morgen! 

Lees meer

Spelend leren

In groep 1-2-3 werken we vanuit thema's en bieden we onze doelen via spelend leren aan. Leren door zelf te doen en te ervaren. Je speelt en tegelijkertijd leer je tellen en letters herkennen. 

Lees meer

VierKeerWijzer

Naast een stevig aanbod van de basisleervakken zetten we op De Akker in op de brede ontwikkeling van kinderen. De nadruk ligt op het samen verzamelen van kennis en de vaardigheden van de 21ste eeuw. 

Lees meer

Leerlingenraad

We zien de school als een minimaatschappij waarin we leerlingen leren een stem te hebben, zodat ze weten dat ze meetellen. We laten de leerlingen spelenderwijs kennismaken met democratische beginselen. 

Lees meer

Wij zijn Allure

Een onderwijsinstelling in West-Friesland, met 15 openbare basisscholen in de gemeenten Medemblik, Koggenland en Opmeer. Wij leren van en met elkaar, werken vanuit vertrouwen en we geven elkaar ruimte binnen kaders. 

Wij zijn nieuwsgierig naar onszelf en de ander.

Kracht van openbaar onderwijs

Openbare scholen zijn de scholen van de toekomst. Wij geloven in elkaar en in vooruitkijken. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Samen vormen we de maatschappij. Voel je vrij, wees gelijk en ontmoet elkaar op de openbare school.