OBS De Akker | Meibloem 46 | 1716 VA Opmeer

Groep 7/8

Groep 7/8 is een gezellig groep van 18 kinderen. Waarvan 7 kinderen in groep 7 en 11 kinderen in groep 8. 

 

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Manon voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Esmé. Om de week zijn beide juffen aanwezig op de woensdag. Op deze manier kunnen wij ons onderwijsaanbod nog breder maken en extra instructie bieden waar nodig. 

 

Dit schooljaar zullen er verschillende thema’s aan de orde komen waar de leerlingen zich in zullen verdiepen met 4 keer wijzer. Dit is de schoolmethode voor  o.a.  wereldoriëntatie. De leerlingen leren hoe zij hun talenten op eigen wijze kunnen benutten en zichzelf verder kunnen ontplooien. 

 

Alle lessen worden gegeven aan de hand van het zogenoemde EDI-model. Expliciete Directe Instructie Model. Aan de hand van dit model willen wij kennis en leerstof op een effectieve manier aan alle leerlingen overdragen. 

 

In groep 7/8 wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan het verlaten van de school. De helft van de klas zal aan het einde van het jaar doorstromen naar het VO. Dit kunnen wij natuurlijk laten gebeuren, zonder dat wij daar een mooi feest van maken. Daarom wordt er aan het einde van het jaar voor de leerlingen een gezellige afscheidsavond georganiseerd. 

 

Wij kijken uit naar een leerzaam en gezellig schooljaar.

 

Mocht u nog directe vragen hebben aan een van de leerkrachten van groep 7/8, dan kunt u hen altijd even een mail sturen.

 

manonruisch@akkeropmeer.nl

esmeschouten@akkeropmeer.nl

Groep 7/8

Lees verder >>

Downloads

downloaden

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.